Anevrism de artera carotida - Dr. Rafael Halpern - Tel: 0740.195.363

Anevrismul de aorta abdominala
Tipuri de anevrisme arteriale
Anevrismul de
artera carotida
Anevrismul de artera carotida reprezinta dilatarea arterei carotide - artera care vascularizeaza o parte din creier si fata.

Citeste mai mult...

Anevrismul de
artera subclavie
Anevrismul de artera subclavie apare in special in urma unei fracturi a claviculei sau a unui traumatism in aceasta zona. Frecventa sa este mult mai mica in comparatie cu frecventa altor anevrisme arteriale.

Citeste mai mult...

Anevrismul de
aorta abdominala
Anevrismul de aorta abdominala este reprezentat de dilatarea (balonizarea) arterei principale a organismului (aorta) la nivel abdominal.

Citeste mai mult...

Anevrismul de
artera iliaca
Anevrismul de artera iliaca reprezinta dilatarea balonizarea arterei iliace. Aorta (principala artera a organismului) se bifurca la nivelul abdomenului inferior in cele doua artere iliace - artere din care porneste axul arterial care realizeaza vascularizatia arteriala a membrelor inferioare.

Citeste mai mult...

Anevrismul de aorta
toracoabdominala
Anevrismul de aorta toracoabdominal este cel mai sever tip de anevrism arterial. Din fericire frecventa acestuia este destul de redusa (3% din totalul anevrismelor de aorta).

Citeste mai mult...

Anevrismul de
artera poplitee
Anevrismul de artera poplitee repezinta dilatatia arterei situate in spatele genunchiului. Este cel mai frecvent anevrism al unei artere dupa anevrismul de aorta, reprezentand 80% din anevrismele arterelor perifierice. Netratat poate duce la decesul pacientului sau amputatia membrului inferior.

Citeste mai mult...

Anevrism de artera carotida
anevrism de artera carotida

Anevrismul de artera carotida reprezinta dilatarea arterei carotide - artera care vascularizeaza o parte din creier si fata.


In functie de localizarea dilatarii, exista:
-anevrism de artera carotida comuna,
-anevrism de artera carotida interna si
-anevrism de artera carotida externa.
Anevrismele de artera carotida localizate in segmentul extracranian (cervical - la nivelul gatului) sunt tratate de chirurgii vasculari sau cardiovasculari, in timp ce anevrismele de artera carotida din segmentul intracranian sunt tratate de neurochirurgi.


Cum stim ca avem un anevrism de artera carotida?
O masa pulsatila la nivelul partii laterale a gatului poate sa ne indrume spre diagnosticul de anevrism de artera carotida. Uneori datorita embolizarii cheagurilor din interiorul anevrismului poate apare accidentul vascular tranzitoriu sau accidentul vascular cerebral.


Care este metoda de diagnostic a anevrismului de artera carotida?
Ecografia Duplex arteriala, angio RM sau angioCT precum si in cazuri speciale angiografia digitala cu substractie.


Care sunt metodele de tratament ale anevrismului de artera carotida?
Excizia anevrismului si refacerea fluxului arterial prin interpozitia unui graft sintetic (PTFE sau Dacron) sau autolog (vena safena). Tratamentul endovascular al anevrismului prin implantarea unui endograft care sa excluda din circulatie anevrismul. In cazul anevrismelor de artera carotida externa se poate realiza excluderea din circulatie a anevrismului prin ligaturi la ambele capete si excizie.

Dr. Rafael Halpern
Contact
Dr. Rafael Halpern
Programare
Consultatie si
Operatii
Chirurgie Vasculara
Dr. Rafael Halpern
Copyright 2018 Rafael Halpern