Ulcerul venos

Ulcerul venos

Ulcerul venos este una dintre complicatiile cele mai redutabile ale bolii venoase. Ulcerul venos este determinat de prezenta hiperpresiunii venoase de la nivelul membrelor inferioare.
Hiperpresiunea venoasa poate produsa fie de prezenta unui obstacol in calea de intoarcere a sangelui spre inima (de cele mai multe ori manifestarea unui sindrom posttrombotic), fie de prezenta unui reflux venos determinat de insuficienta inchidere a valvelor venoase. Acest reflux venos supraincarca membrul inferior respectiv cu sange venos, ceea ce va duce la erodarea tegumentului, de regula in treimea inferioara a gambei, fata interna.
Principalul tratament in ulcerul venos este inlaturarea hiperpresiunii venoase prin purtarea unui ciorap elastic, cat mai mult timp, in special in pozitie ortostatica. Daca ulcerul venos este determinat de refluxul venos, atunci dupa vindecarea ulcerului se recomanda operatia care intrerupe refluxul venos. Daca ulcerul venos este determinat de sindromul postrombotic, si prezenta unui tromb vechi la nivelul venelor iliace, se poate tenta implatarea unui stent special, stent venos.


Click aici !
Programare online !

Dr. Rafael Halpern
Contact
Dr. Rafael Halpern
Programare online

Copyright 2018 Rafael Halpern